Våre tjenester
Strømmålerne samler inn store mengder data om strømforbruket ditt. Denne informasjonen er din, men er ikke sålett tilgjengelig. Med unntak hvis du er ekstremt tech-savvy og snakker flytende elektriker. Det ville vi, Oss, gjøre noe med.
Med Oss får du...
Muligheten til å påvirke strømforbruket ditt
Oss-brikken gir deg tilgang til informasjonen fra strømmåleren som du aldri før har hatt tilgang på. Oss-appen oversetter og tolker informasjonen, fra å være energipulser og kilowatt, til nyttig informasjon om strømforbruket i hjemmet ditt.

Se strømforbruket ditt akkurat nå
Hvor mye strøm bruker du akkurat nå? For folk flest er det helt gresk. Dette gir Oss deg muligheten til å se nå. Kanskje klarer du ved hjelp av appen å finne strømtyvene i hjemmet ditt?

Se ditt historiske forbruk
Spol tilbake i tid og se ditt historiske strømforbruk. Denne tjenesten gir deg muligheten til å sammenligne forbruket ditt på minutter, timer, dager, uker, måneder og år.


Sammenlign forbruket ditt med tilsvarende hjem
Bruker jeg mye eller lite strøm lurer mange på. Få et forhold til hvordan strømforbruket ditt er sammenlignet med lignende hjem. Er du en bedre strømforbruker enn naboen?


Prediksjon av forbruk
Med våre smarte algoritmer kan vi fortelle deg hvor mye strøm du mest sannsynlig kommer til å bruke i morgen.


Se hva strømprisen er
Du kan du enhver tid følge med på hva strømmen koster, og få muligheten til å tilpasse forbruket ditt til timer med lavere strømpris. Prisindikatoren i appen viserdeg når det er billig og dyrt å bruke strøm.


Trygg 4G dekning fra Telenor
Målet er å på relativt kort sikt være på plass i alle sikringsskap i norske hjem. Eksepsjonelt god dekning er derfor helt essensielt for oss.Flaks for oss at Telenor digget vår teknologi og verdien vi ønsket å gi dere forbrukere, derfor ble vi et av deres pilot-prosjekter i utrulling av IoT teknologien LTE-M. Denne teknologien vil sikre at Oss-Brikken har god dekning der hvor sikringsskapet er plassert. Wifi tilkobling var derfor aldri et alternativ for oss.


Oss-Brikken
Oss-teknologien består av en komponent vi kaller Oss-Brikken, som kommuniserer direkte med plattformen vår, ved hjelp av Internet of Things kommunikasjons-teknologi (IoT).
Du plugger Oss-Brikken direkte inn i strømmåleren din, og når du gjør det får du tilgang til dataene som de som eier strømnettet i området du bor i har. Oss-Brikken er utviklet så den oppdateres og konfigureres automatisk, og den trenger verken vedlikehold eller ettersyn.
Den har en innebygd energireserve som gjør at den overlever strømbrudd, i tillegg til at den har temperatur-, trykk- og luftfuktighetssensor. Så brikken virkelig kan følge med på omgivelsene den er i.
Oss-Appen
Vi har også utviklet en Oss-app som oversetter og tolker informasjonen fra strømmåleren din, fra å være energipulser og kilowatt, til å bli nyttig informasjon om strømforbruket i hjemmet ditt.
Appen skal i første omgang gjøre det enkelt å redusere strømforbruket ditt, ved å gi deg historiske og sanntidsdata om det, men på sikt skal den også krympe hverdagsbekymringer. Med Oss-appen skal du etterhvert kunne sjekke om ovnen er skrudd av og fryseren står på, selv når du ikke er hjemme. Alt dette får vi til ved hjelp av Oss-brikken og algoritmene som ligger bak.
Enkelt sagt jobber Oss med å gjøre teknologi tilgjengelig. Liker du best det som ikke sies enkelt, foreslår vi at du sjekker ut #nerdemodus.
#nerdemodus
Oss-funksjonaliteten som lar deg dykke enda dypere inn i strømmåleren din.
Oss-Brikken